Inspekcija zatvorila Lenku

Bez autora
May 12 2010

Inspekcija rada zatvorila je poslovne prostore kompanije Lenka iz Bijelog Polja jer uprava nije u predviđenom roku isplatila dugovanja prema radnicima. Inspekcija rada je 12. februara na zahtjev uprave Lenke odložila primjenu Rješenja o zabrani rada na period od tri mjeseca. Poslodavcu je tada odobreno da za tri mjeseca isplati neisplaćena potraživanja zaposlenih koji rade u toj firmi, a da do tada obavlja djelatnost. Rok je istekao danas i Inspekcija rada je obavila nadzor i utvrdila da zaposlenima nijesu izmirena potraživanja. U skladu sa tim stekli su se uslovi da se odloženo rješenje inspekcije rada aktivira pa su ponovo zatvoreni poslovni prostori Lenke iz Bijelog Polja, privremeno, do dana izvršenja rješenja. U aprilu prošle godine inspektori rada su ustanovili da preduzeće Lenka, nije isplatilo zarade i druga primanja za 20 zaposlenih od jula 2007. godine.

Inspekcija zatvorila LenkuInspekcija rada zatvorila je poslovne prostore kompanije Lenka iz Bijelog Polja jer uprava nije u predviđenom roku isplatila dugovanja prema radnicima, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Inspekcija rada 12. februara na zahtjev uprave Lenke odložila primjenu Rješenja o zabrani rada na period od tri mjeseca.

Poslodavcu je tada odobreno da za tri mjeseca isplati neisplaćena potraživanja zaposlenih koji rade u toj firmi, a da do tada obavlja djelatnost.

„Rok je istekao danas i Inspekcija rada je obavila nadzor i utvrdila da zaposlenima nijesu izmirena potraživanja. U skladu sa tim stekli su se uslovi da se odloženo rješenje inspekcije rada aktivira pa su ponovo zatvoreni poslovni prostori Lenke iz Bijelog Polja, privremeno, do dana izvršenja rješenja", dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da su u aprilu prošle godine inspektori rada ustanovili da preduzeće Lenka, nije isplatilo zarade i druga primanja za 20 zaposlenih od jula 2007. godine.

Duguju se i plate, naknade zarada i druga primanja za 170 bivših zaposlenih od 10. januara 2002. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik